Да очакваш първото си дете е сред най-вълнуващите моменти от

...
 Да очакваш първото си дете е сред най-вълнуващите моменти от
Коментари Харесай

Детето ми боледуваше постоянно, докато не открих лечението му сама

 

Да очакваш първото си дете е измежду най-вълнуващите моменти от живота на всяка жена. Да подготвяш дома си за него, да се постараеш да му осигуриш удобна, уютна среда и безгрижни дни у дома, е не по-малко прочувствено през деветте месеца.

Пиша не като майка, която е изпитала възприятието, а като жена, която може да си го показа. Знам, че бих направила всичко по силите си, с цел да бъда добра майка. Ние, дамите, сме грижовни и всеотдайни – такава е природата ни. Но майките – те имат особена, даже нечовешка мощ, с която могат да преобърнат и света, в случай че се наложи.

Росица Петрова го е направила в миналото, с цел да промени живота на сина си. Нейната вдъхновяваща история намира своето място в поредицата ни „ Жените на България “.

Снимка: Евгений Милов

Като всяка бременна жена, преди 16 години, тя прави повсеместен ремонт на жилището, в което би трябвало да посрещне детето си. Искала е всичко да бъде ново и свежо, без да си дава сметка какво ще й коства това няколко години по-късно.

София Вълнеева споделя в " Жените на България " какво я стимулира към този момент 28 години да работи с деца

„ Всичко стартира с раждането на сина ми. Отглеждах го по всички модерни природосъобразни способи, с цел да пораства здрав, само че той боледуваше постоянно – дишаше мъчно, развиваше постоянно бронхит, не можеше да спи умерено, правеше алергии “, споделя Росица, която стартира да търси причина за положението му.

Снимка: Росица Петрова, персонален списък

По това време тя работи като проектант, което изисква да бъде осведомена с настоящите трендове за строителството и дома. Случайно, а може би не, един ден тя попада на публикация за летливите органични съединения в мебелите.

Връзката сред нея и синът й Борил е повече от мощна и същинска

Всички знаем, че мебелите ни, или най-малко по-голямата част от тях, не са напълно направени от естествени материали. По тях има бои, лепила, лакове и артикули от химия и синтетика. Колкото повече обаче Росица навлиза в детайлите по тематиката, толкоз повече осъзнава кое отключва проблемите на сина й.

 Росица Петрова Снимка: Евгений Милов

„ Разбрах, че домът, който съм основала за него, е извънредно отровен. Детето ми страдаше поради средата у дома “ , споделя Росица.

Без да се замислят, тя и брачният партньор й тогава, продават жилището си, оставят и всички мебели в него, с цел да основат нов, безвреден дом. Когато стигат до интериорната част, схващат, че разновидността да поръчат нови мебели, не е решение.

Снимка: Евгений Милов

„ Нямахме избор, по тази причина запретнахме ръкави и си изработихме мебелите сами. Тогава стигнах и до тематиката за вълната, която освен, че е с натурален генезис, само че не би трябвало да минава през каквато и да е обработка, с изключение на пране “, споделя Росица.

Меката мебел с вълна, която намира отвън България, също не е била опция поради високите цени, непостижими за фамилията. Усилията обаче дават резултат и още през първата нощ в новия дом синът й диша и спи обикновено. Алергиите и бронхита са в предишното, само че този огромен персонален триумф за Росица дава началото на Home of Wool.

Снимка: Евгений Милов

„ Нямах концепция за личен бизнес. Не допусках в какво може да се трансформира дългогодишната ни фамилна борба. Смятах да развия тази пристрастеност като странично занятие за лично задоволство, само че видях нуждата от сходни артикули, които да трансформират и други животи “, споделя Росица.

Най-успялата българка в интериорния дизайн Ирина Влади споделя персоналната си история в " Жените на България "

Идеята се развива бързо, в това време тя напуща компанията, в която работи като проектант в продължение на години. Слага завършек на кариерата си, само че го прави с непоклатимата религия, че е взела най-правилното решение и че то е за положително. Годината е 2014-та, а образованието и опитът й разрешават тя да сътвори дизайн, който да я отличава на пазара.

„ Бях щастлива, че се появи нова опция. Просто я сграбчих “ , споделя тя, до момента в който се усмихва. И по всичко проличава, че е щастлива от избора, който е направила.

Казва, че към момента се учи по какъв начин да бъде притежател на бизнеса си, по какъв начин да управлява екип, само че работата й я въодушевява, а хората, които са в екипа й, са на първо място другари и съидейници в концепцията на компанията.

Ваня от Vanilla Kitchen приказва за цената на триумфите, която плащаме, в „ Жените на България “

Споделя също, че не си задава цели, не прави проекти, животът й не се случва по учебник, а работи по вътрешен глас. Дори не е мечтаела в миналото да бъде проектант – решила е да послуша татко си, който е настоял тя да тръгне по този път.

Снимка: Евгений Милов

Съветите, които е получила от него обаче, следва и до през днешния ден, а също ги предава и на сина си. Най-важното обръщение е, че нищо не е даденост в живота ни и всеки един блян или фантазия изискват нашите старания, самообладание и воля.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР